Bästa förskola i Malmö

15 februari 2021 william eriksson

Att vara förälder är ett ansvar fyllt med glädje, trötthet och skratt. Alla moment är inte roliga men alltid givande. Att investera i sitt barns framtid är det bästa man kan göra. Tiden går fort och den kan inte gå i repris. Det är viktigt att göra rätt val från början.

Planering och lite research är A och O när det är dags att börja fundera på detta med att välja förskola. Det ska förstås vara praktiskt – tider och lokaler ska fungera. Det viktigaste måste ändå vara att finna en förskola i malmö som har en bra pedagogik. Vad vill du att ditt barn ska få ut av förskolan? Vilka värderingar ska barnet få med sig ut i livet?

 

En förskolas inriktning är viktig för de flesta

Alla har vi våra olika tankar om detta med prioriteringar. Förskolan är inte platsen där barn intensivt studerar specificerade ämnen. Detta betyder inte att de inte lär sig saker. Barn lär ständigt både fakta, beteenden och värderingar. 

En pedagogik som den som brukar kallas “I ur och skur” är intressant på många sätt. Den fokuserar på upplevelsebaserad inlärning men saknar uttalad religiös och politisk inriktning. Barnen tillbringar så mycket tid utomhus som möjligt och lär sig samtidigt en mängd fakta som matematik och språk.

 

En trygg omgivning ger trygga barn

Under tiden som barnen ägnar sig åt lekfull inlärning finns också ett medvetet ledarskap hos personalen. Lärare och annan personal deltar i aktiviteterna och styr, alltid med lärande och glädje i tanken. Omgivningarna inbjuder till upptäckter och till lunchen serveras mat som är lagad i lokalerna.

Barnen får odla och göra utflykter och bygga vindskydd. Barnen lär sig att bli självständiga tillsammans med andra och att visa hänsyn. Barnen ska bli måna om naturen. Det ger en bra grund för ett bra och rikt vuxenliv!

Fler nyheter

25 oktober 2021

Downlights