Downlights

25 oktober 2021 jonas olsson

editorial

En belysning som lyser lika starkt som vanligt, men där du har en lägre temperatur som gör att du inte riskerar brand och brännskador lika lätt. Det är vad du får om du väljer en LED-belysning från exempelvis ledmegastore.se. LED har blivit det nya moderna sättet att belysa ytor på, och mycket beror på den låga temperaturen som lamporna har. En temperatur som är bra på många olika sätt.

När temperaturen på lampor är lägre så är det mindre risk för brand eller brandskador. Det går därför att sätta lamporna på väldigt många andra ställen än vad som annars hade varit aktuellt. En strip kan du exempelvis sätta under en säng, och en downlight kan du använda som växtbelysning. Det gör att du får en nästan obegränsad möjlighet till belysning när du väljer en downlight av något slag. Som en vanlig glödlampa i LED, exempelvis.

Punktbelysning för alla syften

En downlight är en lampa som sprider sitt sken nedåt. Och det är en belysning som går att nyttja på många olika sätt. Vanligtvis använder man sig av en downlight på husfasaden, för att belysa den som står utanför dörren, eller gången som man går på. Det är också ett trevligt sätt att belysa växter på, som exempelvis olika typer av högre prydnadsgräs eller bambu. Men det är även en lampa som är populär inomhus.

Med en downlight i LED kan man få ett vackert sken på en tavla eller en krukväxt. Eller så kan man använda sig av en dylik lampa för att sprida ett lagom sken om man vill ligga och läsa i sängen. När man väljer en LED som downlight så får man en hel värld av möjligheter som andra lampor inte hade kunnat ge. Det beror mest på att andra lampor kommer upp i så pass hög temperatur att det hade funnits brandrisker.  

 

Fler nyheter