Ett äktenskapsförord ger förhållandet trygghet

04 augusti 2021 Mikael Barani

Kommunikation är nyckeln till det mesta här i livet. Det handlar inte bara om att prata öppet och kontinuerligt, utan att även vara överens om definitionerna av de ord som vi väljer när vi samtalar. 
För det är lätt att prata om varandra genom att förutsätta att specifika ord har samma betydelse och valör för de inblandade parterna.

En framtida säkerhet

Att därför vara tydlig med vad man menar när man säger något, när man säger det, minskar risken för missförstånd. Kanske kan det tyckas omständligt och bökigt när man väl befinner sig i själva samtalet men det spar en hel del arbete längre fram.

Ta något så speciellt som ett giftermål. Visst kan det kännas som att man förtar lite av magin om man skriver ett äktenskapsförord inför ceremonin. Samtidigt kan det vara klokt att båda parter är med på vad som gäller inför framtiden – för att undvika eventuella missförstånd.
I bästa fall kommer det där dokumentet att författas och skrivas under för att sedan aldrig dyka upp igen under er tid tillsammans.

Ibland är det nämligen klokt att vara extra tydlig med alla ”utifall att” här i livet.
Vi är trots allt människor och som sådana utvecklas vi och växer ibland ifrån varandra. Att då ha tillgång till något som förklarar vad som gäller i dessa situationer är en källa till trygghet och stöttning.
Detta sparar en hel del vånda i en situation som ingen egentligen ville hamna i och som både helst vill få löst så snabbt som möjligt.

Kom dock ihåg att kommunikation som sagt kan förebygga de flesta tråkigheter här i livet. Det är när vi inte längre samtalar med varandra som situationer risker att uppstå och relationer riskerar att bryta ihop.
Genom att alltid känna att vi kan vara öppna varandra ser vi till att alla relationer här i livet kan växa på bördig mark.

 

Fler nyheter