Fidget toys kan minska rastlöshet och göra det lättare att fokusera på olika uppgifter

08 februari 2022 Cecilia Olsson

editorial

De allra flesta barn och vuxna känner sig rastlösa emellanåt, vissa betydligt mer än andra. Det kan handla om att man helt enkelt inte har något att göra för tillfället och därmed blir uttråkad, vilket många gånger kan åtgärdas relativt lätt genom att hitta på något. Något som dock kan vara betydligt värre är om man inte har möjligheten att göra något annat, utan måste sitta still och till exempel läsa läxorna eller arbeta. Det finns som tur är lite olika prylar som faktiskt kan hjälpa i dessa situationer, nämligen fidget toys.

Vad är fidget toys för något?

Man kan säga att fidget toys är ett samlingsnamn på olika manicker, bubbelplattor, bollar, fidget spinners samt andra anti-stress saker som är bra mot rastlöshet. De allra flesta har nog känt känslan av att det är svårt att sitta still. Man vill gärna börja trumma med fingrarna i bordet, fippla med något som ligger nära till hands, klicka på en penna eller skaka på ett ben. Med en fidget toy kan man få något som tillfredställer just den impulsen utan att det behöver vara störande för personer i närheten. 

Fidget toys

En fidget toy kan helt enkelt lugna den som håller på med leksaken och göra att det rastlösa behovet av aktivitet minskar. Fidget toys har dessutom visat sig vara väldigt bra för de med autismspektrumtillstånd och koncentrationssvårigheter. Detta eftersom de kan vara till stor hjälp för dom som har lättare att hålla sig i ro och koncentrera sig om de får sysselsätta händerna. Det gör att fidget toys är utmärkta till de med särskilda behov, men även till andra som vill lära sig att stressa ned. 

Fidget toys och leksaker som kan tillföra något i barnets vardag

Hos Lekakademin finns ett brett sortiment med olika fidget toys som på olika sätt kan hjälpa både barn och vuxna att bevara lugnet. Lekakademin väljer noga ut produkterna till sortimentet eftersom de vill att alla leksakerna ska kunna tillföra både något roligt och lärande.

Fler nyheter

25 oktober 2021

Downlights