Hållbar sytråd för att sy i läder

04 oktober 2021 william eriksson

Tänker du sy egna mockasiner eller innetofflor i skinn? Kanske vill du sy knappar i en mockajacka? En söm har kanske gått upp i din älskade skinnsoffa därhemma, och nu behöver den lagas.

Oavsett om du ska sy ett större projekt i skinn, eller bara laga med några stygn i en redan färdig lädervara, behöver du en kraftfull tråd. Det finns exempelvis trådrullar med lintråd eller nylontråd, och tråden kan vara vaxad eller ovaxad. Gå in på en bra hemsida, så hittar du alla trådar du kan tänkas behöva för att sy i läder

Ett hantverk med kvalitet 

När man ska sy i läder tar man inte vilken sytråd som helst. I många fall slits sömmarna ganska mycket vid daglig användning av soffor, väskor, skor och bälten och alla andra skinnvaror. Allt detta måste hålla för daglig nötning och att sy i läder är ett hantverk med kvalitet.

För att få ett hållbart resultat när man syr i läder använder man sig ofta av flätad tråd. Det finns sådana trådrullar att beställa på nätet. Ska du sy bälten, sadlar, lädermöbler eller något annat i skinn, går du in på en bra hemsida och beställer allt du behöver. 

 

Både skinn och sytråd

Du kan hitta alla sorters skinn att sy i, så bara gå in och titta på en hemsida hos en leverantör som har det mesta. Vill du sy en krokodilväska eller ett glasögonfodral av ormskinn, är det bara att beställa skinn och sytråd och sätta igång med ditt projekt. Du kan få tag i allt från minkpäls till fårskinn, mocka och nappa, och även mer exotiska skinn hittar du där.

Och även om det bara är några stygn som ska sys i din kära läderfåtölj, så är det lönt att göra det. Gamla skinnmöbler har klass och stil och är värda att bevara.

Fler nyheter

25 oktober 2021

Downlights