Många bensinbäckar små håller vardagsekonomin på rätt köl

18 juni 2022 Mikael Barani

editorial

Att äga bil i Sverige har väl aldrig varit riktigt billigt men nu börjar det verkligen kännas i plånkan. Bensinpriset har förvisso alltid legat mer eller mindre högt, över hälften är ju som bekant skatter. Med världsläget som vi ser omkring oss idag är det många som har sett månadskostnaderna i hushållsbudgeten skjuta i höjden, just på grund av priset på soppa till bilen.

Bor man på landsbygden och är i behov av daglig transport är det förstås extra tufft. I vissa fall kan det vara långt till de kommunala bussarna och dagarna blir svåra att planera.

Innan småfel blir problem

Samma sak går faktiskt att applicera på bilpriserna. Allting blir bara dyrare och har man köpt en bil under de senaste åren är chanserna rätt påtagliga att den fortfarande är värd lika mycket som vid inköpstillfället.

Det gäller därför att ta hand om sin bil på bästa sätt – för att förlänga dess livstid. Att med jämna mellanrum svänga in på Swea Autoservice i Tyresö kan till exempel vara en god idé. Kanske kommer man under en rutinkoll upptäcka något som potentiellt skulle kunna kosta skjortan längre fram.

Det är därför alltid värt att kika in på http://sweaautoservice.se/ för att höra av sig om tid för koll.

Bilservice

För visst finns det roligare saker att använda hushållskassan på än att köpa en ny bil. Speciellt om den gamla havererade på grund av ett fel som man lätt hade kunnat upptäcka på verkstaden.

Tyvärr ser det inte heller ut som att saker och ting kommer att bli billigare framöver. Att vi befinner oss i en extremt tuff ekonomisk situation börjar bli uppenbart för många och det gäller att se över sina utgifter. Ett tips är att etablera en hushållsekonomi och se till att man håller sig inom ramarna för den. Trist, javisst, men ditt framtida jag kommer att tacka dig.

Fler nyheter