Ponnyridning för barn i Stockholm

25 februari 2021 patrick pettersson

Ponny är ett samlingsnamn för ett flertal olika raser av hästar som har en mindre storlek än andra. Det kan vara en storlek som är så pass liten att ingen kan rida på dem, ända upp till storlekar som även kan ridas av mindre eller lättare vuxna. Men när man talar om ponnyridning i Stockholm så är det ofta de ponnyer som är mellanstora inom ponnyraserna som man talar om. Den slags ponny som man även ofta använder till ponnytrav.

Lektion i omsorg

Även om det är små barn som går på ridskola så lär man ut en omsorg om djuret, samtidigt som man lär sig rida. Hästar som är vana att gå på lektioner är tåligare än andra hästar men det innebär ändå att man som ryttare ska vara mån om att hästen mår bra och att även den har roligt under lektionerna.

Mottot för de flesta som erbjuder lektioner i ryttarkonsten är därför att även lära ut hästens anatomi, psykologi och skötsel. Något som många ryttare kan ha stor nytta av i relationen med andra djur och även med människor.  

Före och efter lektionen

Om man har en häst som inte är riden innan lektionen och som inte ska ridas efter lektionen, så får man oftast glädjen av att få ta hand om den lite extra. Innan lektionen ska man rykta hästen så att den är ren och fin. Det är även viktigt att hästen är ren så att inget grus eller annat kan irritera hästen när sadeln och ryttaren kommer på. 

Man får sadla och tränsa hästen och ta med sig den till ridhuset, eller paddocken utomhus. Efter lektionen får man också ta av sadel och träns, rykta och kratsa hovarna samt ibland även spola av hästen. Det gäller ifall hästen blivit varm och svettig under lektionens gång. 

Fler nyheter

25 oktober 2021

Downlights