Säkerhetsdörrar har många goda egenskaper som passar både villa och flerfamiljshus

23 juni 2022 Cecilia Olsson

editorial

En säkerhetsdörr är viktig ur flera olika hänseenden. Framförallt så används de som man hör på namnet ur säkerhetssynpunkt, men de har även andra fördelar såsom att de kan stänga ute lukt och ljud. Vare sig det handlar om att byta ut dörrar i ett hyreshus eller om man vill ha en säkerhetsdörr till sin villa så är det bra att välja dörr med omsorg för att den ska kunna möta de behov som finns och därmed bli en bra investering. 

Förutsättningar och behov avgör vilken dörr som passar bäst

När det kommer till säkerhetsaspekten i en ny dörr så är det i regel allra viktigast att den har rätt brandklassning om dörren ska sitta i ett flerfamiljshus. I ett hyreshus delas lägenheter in i olika brandceller och en viktig del för att detta system ska fungera vid brand är just dörren. För den som bor i villa så kan säkerheten handla mer om att det ska vara svårt att bryta sig in i huset.

säkerhetsdörrar

För att ta sig igenom en säkerhetsdörr så krävs avancerade verktyg och mycket tid, samtidigt som det för väldigt mycket oväsen. Detta gör att inbrottstjuvar inte ens försöker ta sig igenom en säkerhetsdörr eftersom risken att bli påkommen är mycket stor.

Stäng ljud och lukt ute med en säkerhetsdörr i rätt stil

Säkerhetsdörrar kan som sagt även stänga ute ljud från trapphus, trafik, lekplatser och annat som kan låta utanför hemmet. De stänger också ute lukt, något som kan vara väldigt skönt i ett flerfamiljshus där det annars kan spridas lukter genom byggnaden.

Sist men inte minst så finns det väldigt snygga säkerhetsdörrar för många olika stilar. En ny säkerhetsdörr kan ge hela fastigheten ett lyft om man väljer en dörr som passar husets stil. Hos Säker Bostad AB hittar man många modeller av säkerhetsdörrar och man kan få hjälp att välja, köpa och även byta dörr.

Fler nyheter