Skråmorna som försvinner med en billackering i Staffanstorp

08 mars 2021 Mikael Barani

Nu när vintersäsongen börjar sjunga på sista versen så börjar det också bli lite mer säkert ute på vägarna. För halkan är som bekant ett gissel. Det är många som drar en lättnadens suck när det väl blir lite enklare att tar sig fram med bilen igen.
Vintern och bilolyckor går nämligen hand i hand, även om siffrorna kanske kommer att ha minskat under denna säsong då många av oss arbetar hemifrån.

Framtidens bilkörande

Som tur är så blir våra system allt mer smarta och kan till och med, till viss del, förutspå händelser i trafikens om vi människor inte skulle ha en chans att uppfatta.

Även on tekniken fortfarande är i sin linda så kommer vi säkerligen att se den utvecklas under de kommande åren. Säkerligen går den hand i hand med utvecklingen av de eldrivna bilarna som det nu storsatsas på.

Fram tills dess gäller det dock att fortsätta hålla sig skärpt ute i trafiken. Ja även efter det att tekniken har underlättat körandet också, förstås. Alla som någon gång har varit med om en trafikolycka vet hur skärrande, i bästa fall, det kan vara. Även om man klarar sig bra rent fysiskt väller det ofta upp känslor i en som man sedan får bearbeta.

Bilen i sig är förstås en mindre sak i sammanhanget. Visst är det trist att behöva reparera den och lämna in den på billackering i Staffanstorp, men den är trots allt byggd för att ta smällen och skydda oss. 

Brist på tid och stress är de vanligaste faktorerna till att man hamnar i en olycka till att börja med. Tänk på detta, även nu när vi inte längre har halkan som en riskfaktor att ta hänsyn till. Eftersom påsken stundar kommer fler än vanligt att befinna sig ute i trafiken snart, vilket är bra att tänka på.

Fler nyheter

25 oktober 2021

Downlights