Tandläkare kan råda bot på tandvärk och andra tråkigheter

08 mars 2021 Cecilia Olsson

Tandvärk är något som kan ha en riktigt negativ påverkan på livskvaliteten och man bör därmed undersöka vad som är fel så snart som möjligt för att kunna åtgärda problemet. Den som lider av svår tandvärk kan påverkas genom att det blir svårt att äta, borsta tänderna, sova och fokusera. Man kan därmed ofta bli lättirriterad, trött och orolig. Värken kan dessutom sprida sig från den ursprungliga platsen ut i käkar och till och med till motsatt käke eller örat. 

Tandvärk beror på inflammation eller infektion

Tandvärk är ett tecken på att en eller flera tänder på ett eller annat sätt har skadats. Orsaken till att det gör ont beror på att nerven i en tand blivit inflammerad eller infekterad. Ofta kan det komma från att ett hål i en tand nått nästan eller helt in till tandnerven och gjort den inflammerad. Det kan börja som ilningar i tanden som går över till en intensiv smärta som finns där konstant. 

Sök hjälp vid minsta misstanke

Om något känns fel eller gör ont i munnen så bör man söka hjälp hos tandläkare eller tandhygienist som kan undersöka vad det är som är fel. Det är väldigt onödigt att gå runt med smärta som dessutom kan bli värre och värre med tiden. Man kan även tänka på att framöver göra regelbundna besök hos tandläkare eller tandhygienist för att få de bästa förutsättningarna till att kunna undvika att några problem uppstår överhuvudtaget. 

Modern tandläkarklinik i Järfälla

Hos Glorident AB ligger de i framkant rörande tandvårdstjänster till barn, vuxna och pensionärer. Det är en modern tandläkarklinik i Järfälla som erbjuder sina behandlingar och undersökningar i en lugn och trygg miljö. Tandläkarna som arbetar på Glorident’s mottagning är professionella, erfarna och kunniga. På https://www.xn--tandlkarejrflla-4kbfc.com/ går det att läsa mer om Glorident och de tandvårdstjänster de har att erbjuda.

Fler nyheter

25 oktober 2021

Downlights