Få ett nytt glow med en ansiktsmask

04 mars 2021 william eriksson

Om du är trött på glåmig och tråkig hy i ansiktet så kan du med en ansiktsmask få en ny lyster och glow. Vilken ansiktsmask du bör välja beror helt på din hudtyp och vad du vill uppnå med ansiktsmasken. Det finns ansiktsmasker för alla tillfällen och hudtyper, till exempel för dig med torrt ansikte under vintern eller kanske om du lider av finnar som inte vill ge med sig.

En ansiktsmask kan komma i många stilar och utföranden och du får helt enkelt välja den du tycker verkar passa dig bäst. Det kan vara en mask som kletas ut över ansiktet som en kräm eller en färdig mask du lägger på ansiktet för att sedan bara vänta på resultatet.

 

Saker att tänka på vid köp av ansiktsmask

Det är alltid bra att ha en hyfsad koll på vad din ansiktsmask innehåller och speciellt om du har känslig hy som kan reagera på vissa ämnen. Ett tips är att om du vet med dig att du har känslig hy så bör du välja en ansiktsmask som inte innehåller parfym. 

Det är också bra om du läser ordentligt för att se om du behöver upprepa proceduren ofta för då kanske du kan tjäna på att köpa en stor burk. Eller ha utkik på din favorit och om det kommer en rabatt så kan du köpa på dig flera samtidigt.

 

Naturligt renande ämnen

I ansiktsmasker finns det ofta naturliga ämnen som kan göra underverk och ett ämne som finns i många ansiktsmasker är lera. För lera har fantastiska egenskaper som gör att hyn renas på djupet och det finns många sorters lera att välja på. En lera som passar bra till känslig hy är kaolinlera och den kan du köpa som ett pulver för att sedan blanda med vatten och du har gjort en egen ansiktsmask!

Fler nyheter

25 oktober 2021

Downlights