Varför man använder en homogenisator

När man vill skapa en slätare och mer trevlig produkt med mindre partikelstorlek så brukar man använda sig av en Homogenisator. Det kan röra sig om krämer inom skönhetsbranschen, matvaror som yoghurt eller någon annan produkt där man utan en homogenisator hade fått klumpar och ett både otrevligare utseende och smak. Idag är konsumenterna så pass vana vid att få produkter som är helt släta att man gärna glömmer bort att det krävs en homogenisator för att få produkten slät. Men det innebär inte att produkten skulle vara sämre ifall den inte homogeniserats.

 

Kunder som köper produkten

Om man är på jakt efter en homogenisator så är man troligen inte en privatperson. Och det handlar inte om maskinens storlek eller pris, även om de mestadels inte ligger inom intressanta mätgränser för en privatperson, utan om användningsområdet. Med en maskin av denna typ är det mestadels sjukvården, läkemedelsbranschen, skönhetsbranschen, livsmedelsbranschen och liknande som är i behov av den. Däremot är det inte omöjligt att du stöter på den om du arbetar inom några av de branscherna.  

 

 

Vikten av enhetlighet

Homogenisering betyder enhetlighet, och just enhetligt är också är det som ämnet blir efter en sådan process. Istället för flera olika texturer bildas det en helhet där allt är likadant. Det sker genom att man pressar molekyler eller celler genom en trång springa samtidigt som de blir utsatta för ett högt tryck.

Därefter är allt enhetligt och redo att förpacka och sälja, eller skicka vidare inom företaget. Beroende på vad det är som ska homogeniseras går det att använda sig av maskiner av flera olika storlekar. Det finns de som är mycket rejäla och som står på golvet, och ner till de som till och med går att hålla i handen. Därmed är det också en mycket stor flexibilitet för företag som behöver tekniken i sin tillverkning.  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *