Ögonläkare i Stockholm kan hjälpa dig att korrigera synfel

06 april 2022 Cecilia Olsson

editorial

Det finns flera vanliga synfel som innebär att synen inte riktigt fungerar som den ska. Det finns till exempel många som lever med närsynthet, översynthet eller astigmatism. Detta kan finnas med redan från då man är barn eller komma senare i livet.

Vid 40-45 års åldern är det också vanligt att drabbas av ålderssynthet som ger sämre syn och är anledningen till att det plötsligt krävs läsglasögon för att kunna läsa en bok eller tidning. Samtliga av dessa synfel kan gå att korrigera så att man slipper använda glasögon eller linser. 

En ögonlaserbehandling kan korrigera mindre och större synfel

LASEK är den vanligaste metoden som används vid ögonlaserbehandling. LASEK-metoden passar den som lider av närsynthet, översynthet eller astigmatism och är mellan 20-45 år gammal. Målet med en ögonlaserbehansling är att man ska få samma synskärpa som man har med sina bästa glasögon eller linser. Det är alltså en behandling som kan göra att man inte längre behöver något hjälpmedel för att kunna se bra. 

Ögonläkare Stockholm

Slipp läsglasögonen med RLE-operation 

Den som lider av ålderssynthet kan med hjälp av en RLE-operation (Refractive Lens Exchange) korrigera synen så att inga läsglasögon längre behövs. Vid en RLE-operation ersätts ögats åldrade lins med en multifokal lins, detta är smärtfritt men görs under lokalbedövning och tar ungefär 10 minuter per öga. Efter en lyckad operation ser man bra igen, både på långt och på nära håll.

Ögonläkare i Stockholm som behandlar olika synfel

På Lamera Medical Clinic i Stockholm arbetar erfarna ögonläkare, ortoptister, optiker och ögonsjuksköterskor. Där kan man bli undersökt av ögonläkare och optiker som ställer diagnos. Lamera Medical Clinic erbjuder bland annat operationer för att behandla glaukom och gråstarr samt för att korrigera synfel såsom närsynthet, översynthet, astigmatism och ålderssynthet.

De utför ögonlaserbehandlingar med LASEK-metoden och genomför RLE-operationer. Kontakta Lamera Medical Clinic om det finns behov för ögonläkare i Stockholm!

Fler nyheter

25 oktober 2021

Downlights